cart side close
cart icon
Το Καλάθι μου
Υπάρχουν 0 στοιχείο(α) στο καλάθι σας.
Το καλάθι σας δεν έχει επιλεγμένα προϊόντα!
Υποσύνολο:

Μήνυμα του Προέδρου Ε.Ε.Α.

Μήνυμα Γ. Χατζηθεοδοσίου – Προέδρου Ε.Ε.Α.

«Το να σε εμπιστεύονται συνάδελφοι σου για την ανάληψη της προεδρίας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, είναι κάτι εξαιρετικά τιμητικό και τους ευχαριστώ όλους για αυτή την εμπιστοσύνη.

Ταυτόχρονα όμως είναι κάτι που, όχι μόνο σ΄ εμένα αλλά συνολικά στη νέα Διοίκηση, αυξάνει τις ευθύνες χωρίς όμως να στερεί την αισιοδοξία.

Ευθύνες γιατί επωμιζόμαστε βαριά καθήκοντα στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδας. Οφείλουμε –ως θεσμικός φορέας- να προστατεύσουμε όχι μόνο τα συμφέροντα των μικρομεσαίων και των επαγγελματιών που σήμερα «στενάζουν» κάτω από την πρωτοφανή ύφεση και τη βαρύτατη φορομπηχτική πολιτική, αλλά και την ίδια την κοινωνική συνοχή.

Τα μέλη μας να είναι σίγουρα ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα βαδίσουμε.

Ένα από τα όπλα μας, είναι η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει όλο αυτό το διάστημα της κρίσης, καθώς όπως έχει γίνει αντιληπτό σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, το ΕΕΑ πλέον και «αρθρώνει» λόγο και διεκδικεί και προχωρά σε ρεαλιστικές προτάσεις.

Γι αυτό και ακριβώς είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε στείλει το μήνυμα ότι το ΕΕΑ δεν είναι ο «φτωχός συγγενής» αλλά ένας αξιόπιστος συνομιλητής και αυστηρότατος κριτής.

Το άλλο μεγάλο μας «όπλο», δεν πρέπει να είναι άλλο από την ενότητα. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι δεν περισσεύει κανείς στην προσπάθεια επιβίωσης των επαγγελματιών διαφόρων κλάδων.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ελπίζουμε σε μία αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί.Αυτό που ελπίζουμε το στοχεύουμε και θα το πετύχουμε!

Ως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, τείνω το χέρι συνεργασίας προς όλους. Εντός και εκτός Επιμελητηρίου.

Οφείλω όμως να ενημερώσω ότι σε προσπάθειες που δεν θα αποσκοπούν στο γενικότερο καλό και στην προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, θα βρεθούμε απέναντι.

Χώρος για προσωπικές πολιτικές και ικανοποίηση μικροσυμφερόντων δεν υπάρχει. Η σύγκρουση δεν τρομάζει τη νέα Διοίκηση του ΕΕΑ.

Αντίθετα είμαστε αποφασισμένοι τα ταράξουμε τα «λιμνάζοντα ύδατα» προκειμένου να βγει ενισχυμένος ο μικρομεσαίος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο άνθρωπος που παλεύει τα τελευταία χρόνια με νύχια και με δόντια να σταθεί όρθιος και με αξιοπρέπεια να κρατήσει ανοικτή την επιχείρησή του, να συνεχίσει να περπατά με ψηλά το κεφάλι έντιμα και παραγωγικά.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με την πολύχρονη ιστορία του και το ικανότατο προσωπικό, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις που εν πολλοίς θα καθορίσουν την ίδια μας τη ζωή.

Η νέα Διοίκηση είναι αποφασισμένη να εργασθεί γι αυτό και καλεί σε συστράτευση όσους πιστεύουν ότι το παιχνίδι δεν έχει χαθεί και ότι μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο το μέλλον μας και ταυτόχρονα το μέλλον αυτού του τόπου. Τώρα πλέον όλοι μας κρινόμαστε, όχι από τις προθέσεις αλλά από τις πράξεις και από την αποτελεσματικότητα.

Καλή δύναμη σε όλους!»

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος Ε.Ε.Α.